onsdag 15 december 2010

Råtta bland hundar och katter

Det lilla underverket
Jag har blivit med vovve för ca 1 månad sedan. Det har inneburit en del ändringar i det vardagliga livet, bl a skall man skjutsa vovven till dagmatte varje morgon. Förhoppningsvis kan han lära sig att vara ensam kortare stunder vissa dagar, men först måste han bli rumsren. Det är han inte riktigt, vilket innebär att man måste gå ut med honom efter 1,5 - 2 timmar (utom på nätterna som tur är, då kan han hålla sig).

I alla fall, när vi nu har skaffat hund, verkar det som om vi plötsligt har fått katt på köpet också. En kväll stod den (hon) bara där på vägen när jag var ute med vovven. Sedan följde hon med hem och vägrade att "försvinna" från huset. Har aldrig sett katten förut, men hon är ganska så kelig och mjuk och go i pälsen, så det måste ju vara någons.

Härom kvällen var hon i och för sig inte så himla go, för då fick hon vara inne eftersom det var -15 grader ute. Plötsligt fick jag se hur hon krafsade i vår säng... förfärad sprang jag dit, men FÖR SENT! Det låg något väldigt otrevligt utspritt i hela sängen och det luktadeVMNVLVMVN... Det var bara att börja tvätta, så man kom inte i säng förrän vid midnatt...

3 kommentarer:

  1. En så söt liten hund och glad ser han ut att vara. Våran Ebba (hunden) kan vara ensam ett tag men inte på kvällstid. Vi tror att hon är mörkrädd (tihi). Kanske får du skaffa kattlåda till katten så du får sova ordentligt.
    Våra grannar har en katt som kom inflyttandes för 8 år sen. Hon kom från grannen 3 hus bort!
    /Yvonne

    SvaraRadera
  2. Ja, han är söt han... och mörkrädd också! Det märker man när man är ute och går på kvällen. Då är han lite annorlunda än vid dagspromenader. Lite mer skällig är han också då. Katten har en låda, men hon har nog inte riktigt hittat dit ännu. Vi vill inte göra henne riktigt hemmastadd ännu, ifall ifall. Hon får vara ute så mycket som möjligt och kommer hon ändå tillbaka under en längre period, så får vi kanske adoptera henne.
    Men vad säger grannen 3 hus bort om att deras katt flyttade till en annan granne så nära? Det kan ju vara uppgjort för lite grannträta...?

    SvaraRadera
  3. Nejdå, de hade flera katter och "Lilla gumman", som hon heter nu ville inte vara kvar bland sina syskon.
    /Yvonne

    SvaraRadera