tisdag 25 maj 2010

Många bollar i luften...

När jag höll på att söka nytt jobb och skulle lära mig att skriva CV hos Trygghetsrådet, så fick man reda på att man skulle undvika att skriva "många bollar i luften". Det var inte något bra. Nu har jag dock sett att bilfirman som håller på att bygga bredvid min arbetsplats söker en del folk, och där har de som önskemål att en kundmottagare skall kunna hålla "många bollar i luften". Det var lite kul att läsa det, för en kundmottagare på en bilfirma brukar ju oftast vara en man, och det vet man ju hur det är med karlar och att göra många saker samtidigt. Det skall ju i det närmaste vara omöjligt, sägs det. Hoppas att de får tag i en karl med "många bollar", eller så kanske det blir en kvinna...

På www.luxikon.se hittade jag följande definition:

Många bollar i luften • Att göra flera saker samtidigt, att ha mycket att göra. Ibland också med nyansen att någon är lite förvirrad eller splittrad. – Vad gör du nuförtiden? – Jag har många bollar i luften.

Detta tycker jag nog inte direkt passar in på många kontorsråttor som måste hålla koll på allt och alla. Förvirrad och splittrad? Nej, absolut inte!

(såhär...)





(inte såhär...)

Hos nämnda Trygghetsråd hade vi även övningar i anställningsintervju. Man fick gå på en "fejkad" anställningsintervju som videofilmades. Det var lite pirrigt, faktiskt. Då fick jag frågan om jag inte blev splittrad när jag hade så många olika arbetsuppgifter. Det verkar som om ju fler uppgifter man har, desto sämre blir man på dem. Om man däremot bara har en enda arbetsuppgift, så är man väldigt bra på den - SPECIALISERAD. Jag har också haft bara ett fåtal arbetsuppgifter, när jag var på jobb nr 3,5 men det var inte direkt något som passade mig. Det var ju väldigt långtråkigt att bara sitta och göra samma saker hela tiden. Jag som är van att göra ALLTING i företaget, från offert till hemsida och allt däremellan. Det är det omväxlande som gör jobbet roligt.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig om att det är roligast när man får göra allting i företaget. När jag startade mitt företag (där jag jobbar som inhyrd i andra företag) rådde man mig att nischa mig, men jag vill inte! Det finns ju så många roliga nya saker man kan lära sig hela tiden :)
    /Sekreterare

    SvaraRadera